Loading...
/Mine bøger
Mine bøger2019-12-20T11:12:30+01:00

Kroppens indre landskaber

– en praktisk indføring i kropsbevidsthed
Kroppens Indre landskaber

Fra en læser…

Jeg fik bare lyst til at skrive til dig om din bog “Kroppens Indre Landskaber”. Jeg er netop færdig med den og var allerede halvvejs inde i bogen i gang med at anbefale den videre – både familie, venner og klienter.

TAK fordi du valgte at skrive den praktisk orienterede bog (først) i stedet for den mere teoretisk filosoferende. Den bliver med garanti også spændende! Men jeg oplever virkelig, at der er en mangel på litteratur som forholder sig praktisk og hverdagsorienteret til kroppen som en ressource i dagligdagen. Der er en tendens til at litteraturen kommer til at fortabe sig i lange forklaringer og teoretiske overvejelser, i hvilke vi mister det så vigtige hverdagsniveau.

Jeg har arbejdet mange år i psykiatri, er nu selvstændig og arbejder primært med mennesker med angst og følger af stress med kroppen og det naturlige åndedræt som omdrejningspunkt. Jeg oplever meget tydeligt hvordan kroppen er blevet fremmedgjort og på ingen måde bruges som den hjælper den faktisk er.

Så derfor er jeg tosset med din bog! Nu har jeg nemlig endnu flere ord til at tale med mennesker om kroppens ressourcer og kropsbevidsthed

  • Rebekka, psykomotorisk terapeut

I 2018 udkom jeg med bogen “Kroppens indre landskaber”.

Dens oprindelige DNA stammer fra det speciale, jeg skrev på Filosofisk Institut i Aarhus tilbage midt i 00’erne, som hed noget så mund-ret som “Ekspilcitering af kropslig erfaring”. Specialet handlede om kropsbevidsthed – nærmere bestemt om udfordringen ved at sætte ord på kropserfaringer – og jeg håbede, det ville finde vej til diverse fysioterapeuter mm. over det ganske danske land. Jeg gav det til en fys, og han sagde – meget venligt – at der var for mange, lange tyske citater i det… det er ofte et problem med filosofispecialer.

Henover de næste 10 år fik jeg en masse mere praktisk erfaring med krop og kropsbevidsthed, og jeg fik et par ekstra uddannelser oven i hatten.

Omkring 2016 begyndte jeg for alvor at redigere og skrive sammen. Jeg pillede alle de tyske citater ud, smed en masse praktiske øvelser ind (jeg fik endda ham fys’en til at stå model til  billederne af øvelserne), og resultatet blev bogen her. 

Du kan købe bogen i boghandlen, til mine workshops (ofte med rabat) eller du kan bestille den ved at sende mig en mail. Prisen er kr 249,- + eventuel forsendelse ( ca. 60 kr)

Bestil bogen her

Fra bogens inderside:

At komme hjem til sig selv

At opøve kropsbevidsthed er lidt ligesom at lære at trække vejret: Det er vigtigt at forstå, at i udgangspunktet, så kan kroppen af sig selv. Men igennem livet er der alt muligt, der er kommet i vejen, og som har gjort, at vi er holdt op med at mærke kroppen og mærke os selv. Måske har vi mærket noget ubehageligt, som har gjort, at vi har trukket os væk fra oplevelsen af kroppen og af os selv – måske har vi fået et pludseligt chok, eller vi har været stressede eller pressede igennem længere tid.

Den bedste, billigste og mest vedvarende vej til større livsglæde og selvindsigt går via  en større kontakt til kroppen – Jeg håber, du vil gå med et stykke af vejen, og lade dig inspirere af bogen her.